Terug naar de Golf

Beste “Pay&Play”ers,

We hopen dat alles goed gaat jullie en met jullie familie en vrienden. Jullie zitten waarschijnlijk vol ongeduld te wachten op wat kan en mag vanaf Maandag 4 mei. We hadden gehoopt om maandag terug te golfen overal, maar het “greenfeespelen” valt onder “dagtoerisme” en zal waarschijnlijk pas mogelijk zijn ten vroegste vanaf 18 Mei.

Hopelijk kan op 22 Mei, de eerste wedstrijd van “Race to the Moon” doorgaan in Oudenaerde, meer info volgt nog.

Misschien is het mogelijk om eerder al in “Avernas Golf Club” een rondje te gaan lopen. Het management heeft beslist om de eerste week alleen “full members’ voorrang te geven. Na 1 week zal men evalueren. Als blijkt dat de baan niet overvol is zullen jullie, als golfers van Golf4All (Avernas Federale kaart type C), waarschijnlijk toegelaten worden op de baan. Samen hopen we dus op 11 mei dus, meer informatie volgt.

De “Driving Range” blijft gesloten , er zijn geen lessen. Voor starters die graag hun GVB behalen is het afwachten hoe COVID 19 evolueert.

Hou het gezond, “blijf in uw kot” en #keepitsafe. Uiteraard kunnen jullie altijd eens afspreken in het “virtueel clubhuis” op https://coronacafegolf4all.wordpress.com

INDOOR Waneer het mogelijk is om de “Indoor Golf” in Sport&squashclub “De Vaart” terug te openen krijgt iedereen die een “pay as you play” formule heeft toegang voor minstens 2 maanden om zicht klaar te stomen voor het GVB of gewoon post COVID19 eens een pint te drinken met golfbuddies :).

WETTELIJK KADER (vanaf 4 Mei, onder voorbehoud)
Fysieke activiteit in open lucht is toegestaan met maximaal twee personen, naast de mensen die onder hetzelfde dak wonen, op voorwaarde dat fysieke afstand altijd gerespecteerd wordt (dus jezelf +2 of gezinsleden onder hetzelfde dak +2). Het zal ook toegestaan zijn om andere contactloze sporten te beoefenen in de buitenlucht. Maar toegang tot kleedkamers, gemeenschappelijke douches en cafetaria’s is nog altijd verboden.

De overheid kondigde alvast ook volgende fases aan. Deze zullen intreden na evaluatie van Fase 1:
Fase 1b – vanaf 11 mei: openen van winkels, dwz voor golf de Proshop
Fase 2 – vanaf 18 mei: opstarten dagtoerisme, dwz voor golf greenfee spelen en opstarten van sporten in groep, met name flights van 4 buiten gezinsverband, groepsles, jeugdtraining

Fase 3 – vanaf 8 juni (ten vroegste): restaurants, bar
Wedstrijden met of zonder prijsuitreiking moeten we in de gefaseerde aanpak van de overheid nog
zien in te passen.


 

Hieronder de info van “Avernas Golf Club” onze partner.

________________________________________________________________________________Om u allen weer te laten genieten van golf heeft het Avernas Comité en het management strikte regels opgesteld die van toepassing zijn vanaf 04 mei 2020.

Deze tijdelijke regels worden regelmatig opnieuw beoordeeld door uw clubfunctionarissen om op de hoogte te blijven van het nieuws en te voldoen aan nieuwe vereisten.
 
We zijn er zeker van dat u allemaal zult begrijpen dat deze regels zijn vastgelegd om uw gezondheid en die van andere spelers zo goed mogelijk te garanderen.
 
De praktijk- en speelruimtes, kleedkamers, toiletten, bar, restaurant, Proshop blijven gesloten. (dit inclusief het terras). Anderzijds zullen het terrein met negen holes en het terrein met zes holes en de green voor het secretariaat en de parkeergarage toegankelijk zijn onder bepaalde voorwaarden die hieronder worden beschreven.

Het secretariaat blijft elke dag van de week geopend van 9.00 uur tot 18.00 uur (7 dagen per week). Bij betaling wordt alleen het gebruik van een bankpas geaccepteerd.

Restaurant Lemongrass hervat de service vanaf 1 mei, elke vrijdag, zaterdag en zondag. Pierre en Joo stellen een afhaalmenu voor. (details staan ​​aan het einde van het bericht).

Het betreden en verlaten van het veld vindt plaats via de specifieke route. (zie onderstaande kaart)

Aankomst vanaf de parkeerplaats, langs het restaurant aan de rechterkant, langs het oefenterrein om je aan het secretariaat aan te melden. (Geen onnodig contact met het aanwezige secretariaat). De doorgang voor het secretariaat is maximaal 10 minuten voor vertrektijd.

Vervolgens kunt u via het pad voor voetgangers de weg oversteken naar het begin van hole 1 om daar maximaal 5 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Aan het einde van je spel word je gevraagd om langs de haag van het privéterrein naast hole 1 te lopen, om toegang te krijgen tot je auto en naar huis te gaan.

Voor het spelen van de compact (6 holes) vragen we je ook om de op de kaart getoonde route te respecteren.
 
Het vertrek gebeurt als volgt:

De eerste week zullen alleen clubspelers met een “Full Membership” mogen spelen. De flights zullen maximaal twee spelers bevatten bij voorkeur een familielied.
Uitbreiding tot 3 of zelfs 4 spelers zal enkel overwogen als er strikt wordt voldaan aan de gevraagde maatregelen en na evaluatie door de golfofficials.
Vertrekken kan alleen via telefonische reservering of via IGolf voor de 9 holes, en alleen telefonisch voor de 6 holes (tijdens kantooruren). Elke speler kan maximaal twee starttijden met 9 holes en twee starttijden met 6 holes per week boeken. Deze reserveringen kunnen maximaal drie dagen van tevoren worden gemaakt. Een derde vertrek per week kan gemaakt worden via een reservering (altijd telefonisch) dezelfde dag. Spelers die niet of niet meer werken, wordt verzocht om reservaties voor 17.00 uur te reserveren.

Starttijden worden dagelijks buiten het secretariaat bekendgemaakt en alleen spelers op deze lijst hebben toegang tot het veld.

De opening van de eerste aanmeldingen vindt plaats vanaf 1 mei voor een afslag op 4 mei. Spelers die niet vooraf hebben gereserveerd, worden niet toegelaten tot de baan.

De commissie en de aanwezige Marshall behouden zich het recht voor om spelers die niet vooraf hebben gereserveerd van het veld uit te sluiten en reserveringen te annuleren die niet voldoen aan de voorschriften.
 
In deze periode wordt geen EDS geaccepteerd en wordt er geen wedstrijd georganiseerd. Clubkarren zijn niet beschikbaar.

Desinfecterende gel zal beschikbaar zijn voor het secretariaat en naast de green van 9 en de green van 6 (voor de compact).

Op het niveau van golfkarren is het gebruik ervan uitsluitend voorbehouden aan de Marshalls in dienst.

Wat betreft de lockers, de toegangsdeuren gaan open tijdens de openingstijden van het secretariaat.

De lessen worden pas hervat nadat de Federatie ze heeft geautoriseerd.
 
We vragen u om verantwoording en gezond verstand te tonen, zodat iedereen zich aan deze richtlijnen houdt. De bovengenoemde afstandsbeginselen zullen de enige manier zijn om ieders gezondheid te garanderen en ervoor te zorgen dat onze faciliteiten niet worden gesloten.

We houden u op de hoogte van alle informatie die een versoepeling van de getroffen maatregelen mogelijk zou kunnen maken. Deze versoepeling zal alleen plaatsvinden in overeenstemming met de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en de Golf Federatie.
 

 
Golf4All